Mat, kultur och möten

Möllegården är restaurangen som brinner för upplevelser, lokala råvaror och service.

Möllegården i Åkarp

Året var 1894 när Möllegården byggdes. En gård mitt i Åkarp på ett centralt läge. Gården köptes År 1940 av Charlotte och Jack Weibull. Detta ledde till att dem skapade ett folklivs centrum för allmänheten där de också hade sina två företag. Charlotte och Jack var super entreprenörer! Charlotte skapade folkdräkter och handdockor av spillbitar. Medans Jack jobbade med skapande av vapen och hade dessutom ett genuint intresse för tomatodling.

I Weibulls bostadshus har vi skapat en restaurang där vi värnar om hantverket som genomsyras på platsen. Detta hantverk speglas sig i våra rätter där varje rätt är väl genomarbetad och noga sammansatt av kvalitativa Skånska råvaror. Restaurangen är q-märkt och välbevarad, möbler från 1950-talet finns kvar och är rekonstruerade. Självfallet finns Weibulls favorit soffgrupp kvar, hyllad i sitt eget fina Weibull rum där du kan äta gott i trevligt sällskap med god dryck.

Våra Öppettider


Tisdag – Fredag 11.30-16.00 | Lunchen stänger 14.00.

Fredag Afterwork med smakrik buffé fr. 17.00-22.00

Om oss på Möllegården

Hantverket i restaurangen speglar sig på våra väggar och i våra hantverksskåp. Ni ser hantverken i tavlorna på väggarna, som keramik i skåpen och silversmyckena i fönsterna. Alla dessa hantverk går utmärkt att köpa med sig hem efter kvällens måltid eller dagens lunch. Vår vision är att skapa en levande mötesplats där hantverk, kultur och möten knyter ihop människor och låter platsen Möllegården leva upp.

Maria & Markus Seger

Om oss som driver Möllegårdens Mat & Möten

Maria och Marcus driver Möllegårdens mat och möten tillsammans med sina kollegor med visionen om att skapa ett levande vardagsrum, en mötesplats i Åkarp för alla generationer. Hos oss välkomnas konsthantverk, mathantverk och dryckes hantverk från till stor del Skånska producenter och vi vill att du som gäst känner dig välkommen i en avslappnad Kulturhistorisk miljö som vi gärna berättar mer om! 

Inspiration finner vi från det traditionella skånska mat hantverkets historia tillsammans med nutida hållbarhetsmål skapar vi innovativa men klassiska menyer där fokus är att du som gäst är passagerare på en smakresa för hela smakpaletten.

Vill ni veta mer om olika evenemang som sker hos Möllegårdens kultur kan ni besöka deras facebook sida för att ta del av den informationen. Glöm inte att också planera in ett besök hos oss när ni är här.